De werkwijze van OCRN

We informeren je graag over onze werkwijze. Zo weet je wat wij van je verwachten. En wat jij van ons kunt verwachten.

Werken Bij

Starten met diagnostiek

We starten (meestal) met een diagnostiekfase. Dat betekent dat we gaan onderzoeken waar de klachten vandaan komen. Daarna doen we een voorstel voor de behandeling. Goed om te weten: tijdens de diagnostiekfase vinden veel afspraken plaats onder schooltijd. Dat heeft er onder andere mee te maken dat het voor een aantal onderzoeken van belang is dat jouw kind niet vermoeid is na een dag op school. Gelukkig zijn de afspraken in deze fase beperkt in aantal en te overzien.

Het adviesgesprek

Tijdens het adviesgesprek bespreken we de uitkomsten van de diagnostiek. En we bespreken ons voorstel voor het vervolg. We geven een uitleg wat de mogelijkheden voor de behandeling zijn. Jij en je kind kunnen dan kiezen wat jullie voorkeur heeft. Samen met jullie maken we dan een behandelplan.

We werken systemisch

Systemisch werken betekent dat er een actieve rol voor de ouder is tijdens de diagnostiek en behandeling. Gesprekken met ouder(s) apart en/of samen met het kind horen daarbij. We vragen een actieve rol van je, omdat dat een positief effect heeft op de hele behandeling. Daar waar het kan, betrekken we ook de school

Afspraken maken

We plannen vaak een reeks van afspraken als de behandeling start. We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met een voorkeur van tijdstip. Maar vanwege de grote vraag kunnen niet alle afspraken buiten schooltijd plaatsvinden. Wij maken tijd voor jullie vrij en verwachten dan ook dat jullie er op de afgesproken momenten zijn. Het kan natuurlijk voorkomen dat het een keer niet goed uitkomt. Laat ons dit zo snel mogelijk weten, dan voorkom je dat je een no-show rekening krijgt.

Dit bedoelen we met no-show

No-show betekent dat je niet op de geplande afspraak was. Of dat je de afspraak korter dan 24 uur van tevoren hebt afgezegd. Niet op de afspraak komen of zo kort van tevoren afzeggen is niet gunstig voor de voortgang van de behandeling. Daarnaast kunnen we op zo’n korte termijn niemand anders inplannen. Die verloren tijd kost geld. Daarom sturen we een rekening van € 30,- bij een no-show. Deze wordt niet vergoed door de gemeente.

Aanmelden