Psychomotorische Therapie

Vacature (2)

Wat is het doel van de PMT?

Psychomotorische therapie (PMT) is een behandelmethode voor kinderen en jongeren met psychische klachten. Bij PMT staan lichaamsbeleving en bewegingsgedrag centraal. Je gaat aan de slag met sport en spel of lichaamsgeori├źnteerde oefeningen. Van een potje badminton tot boksen tot ontspanningsoefeningen, je komt letterlijk in beweging of staat stil bij je ervaringen. Zo leer je lichaamssignalen, gevoelens en gedragspatronen te herkennen, te uiten en te begrijpen. Vervolgens ga je oefenen om tot nieuwe ervaringen, inzichten en gedragingen te komen, die je ook thuis en op school kan gebruiken. Zo kan tijdens een oefening naar voren komen dat je moeite hebt met het aangeven van je grenzen. Door te oefenen met het herkennen en begrijpen van lichaamssignalen en gevoelens, en het uiten daarvan, kan je leren je eigen grenzen te herkennen en aan te geven. Samen met je behandelaar bepaal jij welke doelen je wilt bereiken tijdens PMT.

Hoe ziet de behandeling er uit?

Psychomotorische therapie bestaat uit sessies van ongeveer drie kwartier. De behandeling vindt plaats in grotere ruimten en in de behandeling maakt de PMT'er gebruik van bewegingsvormen en lichaamsgerichte technieken. De behandelaar maakt afspraken met jou en je kind over hoe vaak je voor behandeling komt en wanneer je samen terugkijkt op de afgelopen behandelperiode.

Aanmelden?

Om in aanmerking te komen voor de PMT is een verwijzing nodig van een (huis)arts of van het Centrum voor Jeugd en Gezin. Je kunt je daarna aanmelden bij OCRN. Meer weten over PMT bij OCRN? Neem dan contact met ons op.

Wij krijgen een tevredenheidscijfer van

8.4

Aanmelden