Mindfulness

Mindfulness kan jongeren en kinderen helpen om tot rust te komen. Het kan helpen om beter om te gaan met de vele prikkels van deze tijd. Als je kind last heeft van een hoofd vol (pieker)gedachten, aandachtsproblemen, rusteloosheid of spanning, kan mindfulness goed helpen. De behandelaar leert je kind op een speelse manier om aandacht te geven aan het nu en hier. Dit kan onder andere door eenvoudige oefeningen, zoals ademhalingsoefeningen of kinderen leren om emoties te herkennen. Ook creatieve activiteiten zoals tekenen of knutselen kunnen worden gebruikt als vorm van mindfulness.

Header Mindfulness

Wat is het doel van mindfulness?

Met mindfulness leert je kind zichzelf beter kennen. Het kan het zelfvertrouwen vergroten en rust in je hoofd en je lijf brengen. Het kan je kind ook helpen om zich beter te concentreren, een positiever zelfbeeld te ontwikkelen en emoties beter te begrijpen. In het leven van je kind gebeurt veel, zeker in de jonge jaren gaat de ontwikkeling razendsnel. Mindfulness kan helpen om makkelijker keuzes te maken en de gebeurtenissen met meer vertrouwen aan te gaan.

Aanmelden?

Om in aanmerking te komen voor een behandeling mindfulness, is eerst een verwijzing van je huisarts of van het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) nodig. Bij OCRN beginnen we altijd met een diagnostiek, daarna kan gekeken worden naar een passende behandeling. Meer weten over mindfulness bij OCRN? Neem contact met ons op.

Aanmelden