Publicatie | Omgaan met dyslexieOmgaan met dyslexie; sociale en emotionele aspecten
ISBN: 9789044125863
Aantal Pagina's: 204
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 22.90
Uitgever : Garant Uitgevers nv

Over het boek:
Het aantal wetenschappelijke publicaties over dyslexie en het aantal berichten in de media over dyslexie blijven toenemen.
Vaak gaan deze publicaties over diagnostiek en behandelingstechnieken. Maar voor de begeleiding van kinderen met dyslexie, hun ouders en leerkrachten is, naast technische inzichten en vaardigheden, ook kennis nodig om met de levende realiteit van dyslexie invoelend te kunnen omgaan. Over wat we ‘omgangskennis’ kunnen noemen, is nog maar weinig geschreven. Een belangrijk ingrediënt van die omgangskennis zou moeten zijn dat cognitie en emotie bij elkaar horen.

Dit boek handelt precies over dit onderwerp, op een toegankelijke manier: de nadruk ligt op de sociaal-emotionele kant van het probleem dyslexie. De auteurs bestrijken daarbij de hele levensloop van het kind tot volwassene en alle gebieden: school, beroep, vrije tijd en interactie met gezinsleden en anderen.

Deze gewijzigde herdruk besteedt aandacht aan de meest recente inzichten omtrent dyslexie en de sociaal-emotionele aspecten ervan.

Over de redacteurs:
Jan Hindrik Loonstra, neerlandicus en orthopedagoog, is verbonden aan OCRN Kinder- en Jeugd GGZ | Dyslexiezorg 
Tom Braams, onderwijspsycholoog, is verbonden aan Braams & Partners.

 
Privacy Sitemap Gerealiseerd door Time2impress
AANMELDEN